Нове підприємство зможе переробляти до 1,5 тисячі тонн фруктової сировини щодоби У селі Коболчин, що на Сокирянщині, розпочинається реалізація масштабного проєкту — будівництво заводу з виробництва концентрованих соків «Інтерджус Буковина». Нове підприємство зможе переробляти до 1,5 тисячі тонн фруктової сировини щодоби. Основна продукція — концентрований яблучний сік, а також соки з місцевих ягід: малини, вишні, черешні, слив тощо.
Про це йдеться у дописі голови обласної ради Олексія Бойка.
Проєкт у рамках індустріального парку площею майже 12 гектарів. До складу інфраструктури увійдуть складські приміщення, очисні й сушильні споруди, адміністративні будівлі, а також під’їзні дороги. Координацією усіх етапів займається ініціативна кампанія «Фруктова індустрія».
Окрім основної продукції, завод вироблятиме біогаз, отриманий у процесі переробки фруктів. Його планують використовувати для обігріву місцевих будівель, що стане екологічним та енергоефективним рішенням для громади.
Запуск виробництва заплановано до кінця поточного року. Наразі тривають підготовчі роботи — оформлення документації, реєстрація та отримання відповідних дозволів.
Очікується, що проєкт створить близько 150 робочих місць і забезпечить стабільні надходження до місцевого бюджету.